Wat is er allemaal te doen in de omgeving?

Wandelen / Fietsen / Paardrijden

De kust en de bergen bij La Herradura lenen zich perfect voor mooie wandelingen, fietstochten of paardrijtochten. Op veel plaatsen in de regio zijn fietsen te huur. In de bergen rondom Frigiliana en Competa kunt u naar hartenlust wandelen en wandelen. Dichterbij ligt het natuurpark van Cerro Negro. U kunt zelfs een buggy huren voor buggytochten.

Grotten van Nerja

Ongeveer 6 km van het huis liggen de druipsteengrotten van Nerja. Een deel van dit zeer uitgebreide grottenstelsel is open voor bezoekers. Er zijn uitgebreide archeologische vondsten gedaan, waaronder grotmuurtekeningen die mogelijk zijn gemaakt door Neanderthalers.

Archeologische vindplaatsen

Almuñécar was een van de vroegste Fenicische kolonies, ongeveer duizend jaar vóór onze jaartelling. Deze regio is rijk aan archeologische vondsten uit het Fenicisch-Punische, Arabische en Christelijke verleden. U kunt een oud Romeins aquaduct, Romeinse baden en een zeer interessant museum bekijken (zie hieronder).

Archeologisch museum Almuñecar

Het archeologisch museum "Cueva de los Siete Palacios" herbergt een zeer belangrijke archeologische collectie, bestaande uit archeologische vondsten uit de verschillende tijdperken en culturen die de stad Almuñécar bevolkten, waaronder oude Fenicische munten, vazen, Punisch en Romeins keramiek, juwelen en een standbeeld van de godin Minerva.

Wijn

Granada is een wijngebied in opkomst, waar zelfs 3000 jaar geleden al wijn werd gemaakt door de Feniciërs. Vanuit hun kolonies (waaronder Sexti, wat nu Almuñécar is) werden druivenranken verspreid over heel Spanje. Vooral hoger in de bergen zijn er veel wijngaarden. In de Alpujarras (zie hieronder) vind je zelfs de hoogstgelegen wijngaarden van het Europese vaste land. Meerdere wijnhuizen (bodega's) bieden excursies aan. Bodega Calvente in het nabijgelegen Jete maakt heerlijke wijnen en biedt ook rondleidingen aan. Deze zijn bedoeld voor groepen van 6 of meer personen, maar met een beetje geluk kun je aansluiten bij een andere groep. Diverse wijnen van deze bodega worden in Nederland aangeboden door Granada Wijnen.

Aquapark Almuñecar

Er is een Aquapark in het nabijgelegen Almuñécar, geopend in het zomerseizoen, met diverse grote glijbanen. Direct aan het water.

Sierra Nevada

Op ongeveer een uur rijden ligt de Sierra Nevada, de hoogste bergketen van het vasteland van Spanje met vele toppen van meer dan 3000 meter hoog. De hoogste top is de Mulhacen op 3480 meter hoogte. Een prachtig gebied om te wandelen en te mountainbiken. In de winter kunt u trekken op sneeuwschoenen of skiën op een van de vele skipistes, meestal tot laat in april.

Alpujarras

De Alpujarras is het prachtige, rustige en ruige gebied aan de zuidkant van de Sierra Nevada. Alles ademt hier de Moorse invloed. U kunt een prachtige autorit maken of gaan wandelen of fietsen. Bezoek de ruige en indrukwekkende Poqueira-kloof met de pittoreske witte Moorse dorpjes Pampaneira, Bubión en Capileira. Pampaneira heeft een kleine chocoladefabriek met een winkel/bar die een breed scala aan lokale lekkernijen en wijnen uit de regio aanbiedt. Trevélez staat bekend om zijn hammen die worden gedroogd door ze in de droge berglucht te hangen. Lanjaron, de poort naar de Alpujarras, staat bekend als een kuuroord met heerlijk mineraalwater dat in elke uithoek van Spanje wordt gebotteld en verkocht.

Granada en Malaga: steden op een uurtje rijden

Granada ligt op ongeveer een uur rijden en geldt samen met Córdoba en Sevilla als een van de Moorse Stad der Koningen. Granada is voor een groot deel beroemd vanwege het Moorse paleis genaamd het Alhambra. Dit is een must-see voor bezoekers. Boek je ticket ruim van tevoren! Granada is in ieder geval een heerlijke stad boordevol gezellige pleintjes en terrasjes. Laat je door een bus afzetten op het beroemde plein van San Nicola in de wijk Albaicin en kijk uit over het Alhambra met de Sierra Nevada op de achtergrond!

 

Malaga (ook ongeveer een uur rijden) is een stad die een enorme groei doormaakt. Het is een bruisende stad met een mooi en vernieuwd centrum en haven. Er zijn verschillende interessante musea en diverse archeologische bezienswaardigheden. En op het stadsstrand kun je lekkere vis halen en eten.

Caminito del Rey (Het Koningspad)

Je hebt er misschien wel eens van gehoord, het Koningspad dat zich op enkele honderden meters hoogte om een berg slingert. Het was lange tijd het engste en gevaarlijkste pad dat je je kunt voorstellen, maar het is helemaal gerestaureerd en sinds 2015 open voor bezoekers. Een erg leuk en interessant dagje uit! Zorg ervoor dat je je ticket ruim van tevoren boekt, want het is populair! Het Koningspad ligt op ongeveer anderhalf uur rijden.

(Afbeelding van Youngtraveling via Pixapay)