Wat is er allemaal te doen in La Herradura?

Stranden

In de directe omgeving zijn een aantal stranden:

  1. Het 2 kilometer lange (kiezel)strand van La Herradura, op ongeveer 1 km van de woning. Met de auto minder dan 3 minuten, lopend ongeveer 10-15 minuten de heuvel af.
  2. Playa de la Caiza, een klein en idyllisch strand. Hemelsbreed nog geen 500 meter van de woning en te voet bereikbaar via een wat avontuurlijk bergpad 60 meter naar beneden. Gemakkelijk te bereiken per kano (of Stand Up Paddelboard of boot) vanaf het strand van La Herradura.
  3. Playa de Cantarrijan is een bekend naaktstrand in deze regio. Het is ongeveer 6 km van het huis in de richting van Nerja.
  4. In de buurt van Almuñecar en Nerja zijn ook diverse mooie stranden te vinden.

Zwembad

Om de hoek ligt het zwembad Las Palomas waar u als gast van Casa Viva la Vida gratis in mag. Je kunt er zwemmen, zonnen en iets drinken of eten. Voor de allerkleinsten is er een apart pierenbadje. Het zwembad is beschikbaar van april tot eind september.

Watersport

La Herradura staat bekend om zijn vele mogelijkheden voor watersport. Op diverse locaties kunt u kano's huren voor een prachtige tocht naar b.v. de grotten van Gordo, je kunt SUP’pen (Stand Up Paddelboating), snorkelen, een duik maken bij een van de vele duikscholen, je kunt (leren) windsurfen en als de wind richting de kust staat kun je ook daadwerkelijk surfen. Ook zijn er verschillende locaties waar u boten kunt huren, van catamarans tot motorboten. U heeft lang niet altijd een vaarbewijs nodig. U kunt zich ook inschrijven voor boeiende excursies per boot.

Andere sporten

tennis

Er is een tennisbaan op 2 minuten lopen, naast het zwembad in Las Palomas. Hier kunt u zowel een baan als rackets huren. Er is een bar (alleen overdag) waar je iets te drinken of te eten kunt bestellen.

 

paragliding

Voor wie niet bang is: paragliden. Het bedrijf Paragliding Tropical in Amuñecar biedt verschillende mogelijkheden. Je kunt zelfs over La Herradura glijden.

Eten en drinken

Er zijn tientallen bars, restaurants en ijssalons in La Herradura, voor elk budget en elke smaak. Op het strand kun je vers gegrilde vis krijgen op een houtvuurtje. Toch vind je er ook authentieke Spaanse, Chinese, Italiaanse of Aziatische gerechten. In het huizenboek staan nog enkele persoonlijke favorieten van ons. Het nabijgelegen Nerja en Almuñecar bieden ook vele uitstekende restaurants.

Markten

Er is een Versmarkt, overdekt, en open van maandag tot en met zaterdag van 8-15 uur. Het biedt vis, groenten, fruit en vlees. Alles is vers en de prijzen zijn zeer concurrerend. Er is een vaste (openlucht) markt op vrijdagochtend van 9.00-14.00 uur op de Plaza Nueva.

(Het nabijgelegen Almuñecar heeft ook een openluchtmarkt op vrijdag en een reguliere vlooienmarkt op zondag.)

Winkelen

La Herradura heeft diverse kledingwinkels en boetiekjes. U kunt heerlijk winkelen in de grotere plaatsen Almunecar en vooral Nerja, op ongeveer 8 km afstand. Er zijn veel kleine winkeltjes en boetiekjes met kleding, sieraden, keramiek, cadeaus etc. Ideaal voor dagen dat het weer niet zo best is.

Het kasteel van La Herradura

In de 18e eeuw kreeg La Herradura te maken met terugkerende aanvallen van piraten en zeerovers. Dus werd besloten om een kasteel te bouwen ter verdediging. Het kasteel stond in direct contact met twee uitkijktorens, een in Cerro Gordo aan de westkant van de baai en de andere bij Punta de la Mona aan de oostkant. Tot 2003 was het in gebruik als militaire kazerne. Nu wordt het gebruikt als een interpretatief centrum waar je alles te weten kunt komen over de La Herradura-zeeramp in 1562 waarbij bijna de hele vloot van 28 schepen is vergaan.